İzmir

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

12:27 30 Aralık 2017
Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentsel dönüşümün yerinde yapılacağını hiçbir vatandaşın yıllardır yaşadığı mahallesinden ayrılmayacağını bildirdi.

Milletvekili Kaya, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine çalışma başlatıldığını ve çalışma çerçevesinde yerinde kentsel dönüşüm yapacaklarını ve imar planlaması yapılan yerlere talip olan müteahhitlerle vatandaşların birebir irtibat kuracaklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümde önceliklerinin vatandaşların memnuniyeti olduğunu aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Kimse sokağından, mahallesinden ayrılmayacak. Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz Karabağlar'daki kentsel dönüşümü koordine edecek bir daire başkanı görevlendirdi. Bu konuyla ilgilenecek, buradaki sorunları çözecek, vatandaşımızın bire bir muhatap olabileceği bir daire başkanı Karabağlar Kaymakamlığı ile birlikte çalışma yapacak. Bu süreçte vatandaşlarımız sadece resmi açıklamaları esas almalı. 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanında müteahhitler bakanlıktan yetki almış şeklinde dedikodular dönüyor, öyle bir şey kesinlikle yok. Kimsenin yetkilendirdiği biri yok. İsteyen 101 dönümlük rezerv alanında yapılan konutlardan faydalanacak, isteyen de yapılacak imar planlarıyla birlikte kiminle isterse onunla anlaşacak ve evini yenileyecek."

Kentsel dönüşümün merkezi hükümetten ziyade yerel yönetimin çözmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Kaya, Karabağlar'da yerel yönetimin bakanlıktan yetkiyi almasına rağmen bir adım atmadığına dikkat çekti.

Milletvekili Kaya, bu konulara çözülmesi gereken sosyal bir sorun olarak baktıklarını ifade ederek Karabağlar'ı modern hayatın gerektirdiği sosyal yaşam donatılarıyla bezenmiş, yeşili bol, eğitim ve sağlık tesisleriyle donatılmış, sağlam bir ekolojik dengesi olan yerleşim alanlarına sahip bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.