İzmir

"İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek"

16:05 03 Ocak 2018
"İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek"

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörünün ülke genelinden farklı olarak 2018'de de büyümesini sürdüreceğini ifade etti.

Nasır, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün olası seçim söylentilerinden olumsuz etkilendiğini, döviz kurundaki artışın da maliyetlere yansıması nedeniyle müteahhitlerin yeni yatırımlarda daha dikkatli davrandığını bildirdi.

İnşaat sektöründe ülke genelinde beklenen küçülmeye karşın İzmir'de farklı bir tablonun bulunduğunu aktaran Nasır, "İzmir-İstanbul Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ulaşım projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte büyük bir talep oluşacak. İzmir bir çekim merkezi haline geldi. İzmir'de inşaat sektörü 2018'de de büyümesini sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Nasır, İzmir'de arsa üretimi konusunda sıkıntı yaşandığını, bu noktada yerel yönetimlerin ilçe planlarını tamamlanmasını kent için çok olumlu gördüğünü dile getirerek, hızlı bir şekilde ada bazında planlamaların yapılarak Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yaşama geçirilmesini umduklarını kaydetti.

Doğru planlama yapılamadığı için İzmir'de yeni arsa üretilemediğini savunan Nasır, "Bu da müteahhitleri kentsel dönüşüm adı altında yık-yap sistemine yönlendirdi. Bugüne kadar İzmir'de yık-yap kapsamında 25 bine yakın bina inşa edilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.