İzmir

İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

16:11 03 Ocak 2018
İzmir'de 2 kardeşin hayatını kaybettiği yangın

İzmir'in Buca ilçesinde evde çıkan yangında 8 yaşındaki Helen ve 1 yaşındaki Emir Çelen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada haklarında verilen beraat kararı bozulan 3 kişinin yeniden yargılanmasına başlandı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu olan Kaan Kadir Kirik, mağdurlar Ata ve Arda Çelen, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Müjgan Bilgen Özen katıldı. Mağdur Baran Çelen ile sanık Arife ve Ferhat Çelen ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesinin bozma kararını okudu. Taraflar bozma kararına itiraz etmediklerini bildirdi.

Mağdur Ata ve Arda Çelen'in psikologu, mağdurların yaşlarına uygun soru sorulduğunda cevap verebileceklerini ancak söyleyeceklerinin hafızalarına dayalı olmayabileceğini, başkalarının ifadelerine göre öğrendikleri şeyleri sanki kendileri yaşamış gibi anlatabileceklerini ifade etti.

Psikolog eşliğinde ifade veren mağdur Arda Çelen olay esnasında uyuduklarını ve anne ile babasının evde olmadığını, kendilerini ağabeyleri Baran'ın uyandırdığında bilgisayarın yandığını, mutfaktan su alıp döktüklerinde yangının daha da büyüdüğünü belirterek daha sonra ağabeyi Baran ile evden çıktıklarını söyledi.

Tanık polis memurları S.A. ile S.K. yangının ne şekilde kimler tarafından çıkartıldığını bilmediklerini, çocukların hastane çalışanlarına 'Evi Kadir yaktı' dediğini öğrendiklerini ve olay yerinde döndüklerinde önceden tanıdıkları şüpheliyi yakaladıklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde 7 Aralık 2015'te tek katlı binada çıkan yangında evde bulunan 5 kardeşten 8 yaşındaki Helen ile 1 yaşındaki Emir Çelen hayatını kaybetmiş, Ata (4), Baran (7) ve Arda Çelen (8) ise kendi imkanları ile kurtulmuş komşularınca hastaneye kaldırılmıştı. Yangına ilişkin olarak anne Arife Çelen, ayrı yaşayan baba Ferhat Çelen ile Kaan Kadir Kirik gözaltına alınmıştı. Haklarında dava açılan tutuklu sanık Kaan Kadir Kirik ile tutuksuz yargılanan çocukların annesi Arife Çelen ile babası Ferhat Çelen 31 Mart'ta görülen karar duruşmasında beraat etmişti. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada verilen beraat kararını temyiz etmişti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, 7 Aralık 2015'teki yangında hayatını kaybeden 2 kardeşin ölümüne ilişkin yargılanan çocukların annesi Arife Çelen, babası Ferhat Çelen ile Kaan Kadir Kirik hakkındaki beraat hükmünün bozulmasına karar vermişti.

Dairenin kararında suç ve hüküm tarihlerinde 15 yaşından küçük olan Baran, Arda ve Ata Çelen'in anne ve babasının sanık olması nedeniyle mağdurları temsilde menfaat çatışması bulunduğuna dikkat çekilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.