İzmir

"Taşeron işçiler artık geleceğe güvenle bakıyor"

11:14 06 Ocak 2018 1 Yorum Var
"Taşeron işçiler artık geleceğe güvenle bakıyor"

Yıllarca taşeron şirkette çalıştıktan sonra kadroya geçme sevinci yaşayan işçiler, gerekli evrak ve doldurdukları formlarla kadroya geçebilmek için başvuru sürecini tamamladı.

Menderes Belediyesinde görev yapan yaklaşık 500 taşeron işçi, kadrolu işçi olabilmek için İnsan Kaynakları Müdürlüğüne müracaat etti.

Belediyenin park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan 43 yaşındaki Serdar Bozkurt, kadrolu ve taşeron işçi arasında özellikle "geleceğe güvenle bakma" konusunda büyük fark bulunduğunu dile getirerek, "9 yıldır taşeron işçi olarak çalışıyordum, çok zorluklarımız vardı, çocuklarımızı rahat okutamıyorduk. Şimdi geleceğe güvenle bakabiliyoruz." dedi.

Hükümet veya belediye yönetimi değişiminde "İşimden olur muyum" korkusunu artık yaşamayacağını vurgulayan Bozkurt, kadrolu işçi olabilmek için imzasını atıp başvurusunu tamamladığını belirtti.

Bozkurt, kadro sevincini ailesiyle paylaştığını da vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu'na çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Zabıta Müdürlüğünde 3 yıldır taşeron işçi olarak çalışan Onursal Civek (38) ise yıllarca yaşadığı işten çıkarılma korkusunun, kadro haberiyle son bulduğunu anlattı.

- "Kızımı okutuyorum"

Belediyenin icra servisinde görevli Ayşe Özbek (41), kadronun "iş güvencesi" anlamına geldiğini dile getirerek, "Kızımı okutuyorum. İş güvencesi bizim için önemli. Geleceğe daha sağlam adımlar atıyoruz. Allah'ın izniyle güzel günler göreceğiz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu'ya bize sahip çıktıkları için minnettarız." dedi.

Turizm sektöründe çok zor koşullar altında çalıştıktan sonra son 1 yıldır belediyede zabıta olarak çalıştığını anlatan İlker Şen (21) ise "Turizmde saatlerce çalışıp hakkımızı alamıyorduk. Belediyede taşeron işçi olarak çalışmaya başlamıştım. Şimdi de kadrolu olup geleceğimi garanti altına aldım. Evimize huzurlu gidiyorum." ifadelerini kullandı.

- Menderes Belediye Başkanı Soylu: "Bizler de mutluyuz"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da taşeron işçilerin yıllarca en büyük sorununun "gelecek kaygısı" olduğunu hatırlattı.

Kadro düzenlemesiyle sorunun ortadan kalktığına işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmanın ardından belediyemizdeki taşeron işçi statüsündeki arkadaşlarımızın da kadroya dahil olmaları için gereken çalışmaları başlattık. Onların ve ailelerinin mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor."

Soylu, kadroya geçen işçilerin daha verimli çalışacağına, aile hayatlarında da daha huzurlu olacağına inandığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • .....2023 1 yıl önce Şikayet Et
    Kit taşeron kadro bekliyor . TEİAŞ güvenlik, EÜAŞ,havalalani
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.