İzmir

İZTO seçimlerine doğru

12:43 10 Ocak 2018 1 Yorum Var
İZTO seçimlerine doğru

İzmir Ticaret Odası (İZTO) başkanlığına aday olduğunu açıklayan iş adamı Mahmut Özgener, böyle adaylıkların insanlara ciddi sorumluluklar yüklediğini belirterek, "Söz konusu İZTO Başkanlığı gibi önemli bir görevse bu sorumluluk çok daha büyüyor. Bu yüzden adaylık kararım hayatımın hem en kolay hem de en zor kararı oldu." dedi.

Özgener, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra daha çok şirketine odaklandığını ve İzmir'e dönme şansını yakalandığını söyledi.

Bu süreçte düşünme fırsatı bulduğunu belirten Özgener, dostlarının ve meslektaşlarının kendisine İZTO Yönetim Kurulu Başkanı adayı olmasını teklif ettiğini aktardı.

Bu kararın hayatının en önemli kararlarından biri olduğunu vurgulayan Özgener, "Tabii ki böyle adaylıkların, nerede olursa olsun ciddi süreçler ve insanlara yüklediği büyük sorumluluklar var. Söz konusu İZTO Başkanlığı gibi önemli bir görevse bu sorumluluk çok daha büyüyor. Bu yüzden adaylık kararım hayatımın hem en kolay hem de en zor kararı oldu. Her sektörden meslektaşımın gösterdiği teveccüh benim bugün burada karşınızda olmamı sağladı." ifadelerini kullandı.

Özgener, başkanlığı kazanması durumunda İzmir'in insan, yaşam ve ekonomik kalitesini dünyaya daha güçlü bir şekilde yansıtacağını vurguladı.

Kenti dünyada konuşulan, övgüyle bahsedilen, tercih edilen bir şehir haline getirmek istediklerini dile getiren Özgener, yapacağı işlerden birinin de dünyadaki ticaret odaları ile İZTO üyeleri arasında dijital entegrasyonu sağlamak olduğunu kaydetti.

Özgener, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği fonlarından oldukça düşük seviyede faydalanan üyelerimizin bu fonlardan maksimum seviyede fayda sağlaması hususunda öncü çalışmalar başlatacağız. Çin'den Silikon Vadisi'ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu'nun önemli merkezlerinde İzmir'in varlığını ve imajını hissettireceğiz."

Özgener, KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde altyapı ve lojistik problemlerini çözerek "Atölye Kentler" oluşturacaklarını, ara eleman sıkıntısını yüksekokullar ile iş birliği yaparak gidereceklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özgener, "isminin siyasetle anıldığına" ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Ben öncelikle bir iş adamıyım. Ondan sonra bir spor ve aile adamıyım. Benim bugüne kadar siyasetle herhangi bir ilgim asla olmadı. Bir siyasi parti üyeliğim de olmadı. Hatta geçmiş görevlerimden baktığımızda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığını da kendi prensiplerimle yönettiğimi açıklıkla söyleyebilirim. İZTO, İzmir'in güçlü bir sivil toplum örgütü. Tüm partilere eşit mesafede bulunması gereken bir yerde. Aday olduğum bu makamın siyaset mekanizmasına dair söylemlerle yıpratılmaya çalışılmasını son derece üzücü ve yanlış buluyorum. Bu şehirde beni tanıyan çok iyi tanır. Ben bir işe talip olduğum zaman referansım siyaset değil, görev, arzu ve iş yapma istediği olduğunu herkes çok iyi bilir. Bunun bu şekilde bilinmesi ve bu konunun da burada kapanmasını ben sizlerden önemle rica ediyorum."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Erdem Ergün 6 yıl önce Şikayet Et
    Her cümlesine imzamı atarım.Sayın Özgener İzmir için büyük şans.Başarılar diliyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.