İzmir

Narlıdere metrosu ihalesi için 15 firma yarıştı

13:06 10 Ocak 2018
Narlıdere metrosu ihalesi için 15 firma yarıştı

İzmir'de 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıkılan ihalenin birinci aşamasında aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan'dan önemli şirketlerin de bulunduğu 15 firma teklif sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Metrosu'nu Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye kadar ulaştırarak hat uzunluğunu 26 kilometreye yükseltmek için çıkılan uluslararası yapım ihalesinin birinci aşamasını tamamlandı.

İhale komisyonunun yaptığı değerlendirmelere göre, aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan'dan önemli şirketlerin de bulunduğu 15 firmanın verdiği teklif dosyaları ve raporlar incelendi.

İhale komisyonu değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde 2. oturum gerçekleştirerek, metro hattını yapacak firma ya da konsorsiyumu belirleyecek.

7 istasyondan oluşan Fahrettin Altay-Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor.

İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hat "derin tünelle" geçilecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.