İzmir

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

15:18 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

İzmir'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ege Genç İş adamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, mesajında, toplumların gerçekleri öğrenmesinde ve kamuoyu oluşturulmasında birinci derecede etkili olan basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra en önemli güç olduğuna belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Doğru, ilkeli ve objektif bir anlayışla görev yapan, kamuoyunu bilgilendiren, gerçekleri sunarak zorlu bir görev yapan basın mensuplarını her zaman desteklediklerini vurgulayan İlter, "İzmir basını bu sorumluluk bilinciyle hareket etmektedir. Onlar bizlerin gözü, kulağı ve sesidir. Büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görev yapan gazetecilerimizin görev anlayışını takdirle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik de mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirmesi doğrultusunda her şartta görevlerinin peşinde koşan gazetecilik mesleğinin zorlu şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkın gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olan basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez ise işsiz kalan ve ekonomik olarak zor şartlarda çalışan gazetecilerin unutulmaması gerektiğine dikkati çekerek, fedakarca çalışan meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.