İzmir

İzmir'de Dünya Gümrük Günü kutlandı

11:00 25 Ocak 2018
İzmir'de Dünya Gümrük Günü kutlandı

İzmir'de, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, törende yaptığı konuşmada, Dünya Gümrük Günü'nün, dünyanın değişik ülkelerinden 180 üyesi bulunan Gümrük İşbirliği Konseyinin ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak 1953 yılı baz alınarak kutlandığını ifade etti.

Konseyin, dünyada ticaretin kolaylaştırılması, mevzuatın uyumlaştırılması ve sorunların çözülmesi amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Kınık, her yıl farklı bir temayla dünya ülkeleri arasında eş zamanlı kutlanan Dünya Gümrük Günü'nün bu yılki konusunun "Ekonomik kalkınma için güvenli bir iş ortamı" olarak belirlendiğini belirtti.

Kınık, ülkelerin kalkınmasında ticaretin önemli yerinin olduğuna işaret ederek, "Ülkelerin dünya ticaretine entegre olmak için kesintisiz bir mal akışını sağlayabilmeleri gerekir. Bunun için kolay ve güvenli bir ticaret ortamının sağlanması gerekir. Bu noktada kaçakçılıkla mücadelede de etkin olmak gerekiyor." diye konuştu.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Cihan Çelik ile müdürlükte görev yapan gemi arama ekiplerinin katıldığı törende, İspanya'dan görüşmelerde bulunmak üzere gelen bir gümrük heyeti de yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.