İzmir

İEÜ'de yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı

10:52 26 Ocak 2018
İEÜ'de yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora başvurularının başladığı bildirildi.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans programlarının öğrencilerin ihtiyacı haline geldiğini vurguladı.

Yüksek lisansın, kariyer hedefinde bir yol ayrımı oluşturduğuna işaret eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Yüksek lisans, kariyerinde belli bir noktaya gelmiş profesyonellerin bilgilerini tazelemelerini, son gelişmeleri öğrenmelerini sağlıyor. Bu kapsamda üniversitemizde yüksek lisans ve doktora başvuruları başladı. Kariyer basamaklarında ilerlemek, mezunlarımızın ve iş yaşamındaki profesyonellerin kendilerini ve işlerini daha da geliştirmeleri için yenilenmiş bilgilere ihtiyacı bulunuyor. Yeni bilgilerle günümüzün gereklerini içeren, vizyon tazelenmesini sağlayan lisans üstü eğitim programlarımızla iş dünyasına yeni bir soluk kazandırıyoruz."

Demirtaş, üniversite bünyesindeki 4 enstitüde, 37 programla iş yaşamında ihtiyaç duyulan yeni bilgileri verdiklerine dikkati çekerek, lisansüstü programlarının, hem Türkçe hem de İngilizce verildiğini aktardı.

2001 yılında eğitime başlayan üniversitenin, bugün 15 bin mezuna ulaştığını belirten Demirtaş, "Mezunlarımız, üniversitemizin kuruluşunda koyduğumuz vizyon doğrultusunda kendi işini kurdu ya da aile şirketini geliştiriyor. Öğrencilerimizden sürekli kendilerini geliştirmelerini ve hayal kurmalarını istiyoruz. Kariyerlerinde yükselme, ek eğitim ve vizyon tazelemek isteyenlere, 4 enstitüyle verdiğimiz yüksek lisans programlarına katılmalarını öneriyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.