İzmir

İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

19:46 26 Ocak 2018
İzmir'de polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki tartışmada, polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada verilen kararın üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden görülen davada, sanık polis memuru beraat etti.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık polis memuru İmran Kahya, başka suçtan tutuklu sanık Erhan Barlak, maktul Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak ve tarafların avukatları katıldı.

Baba Barlak, bir çocuğunun hayatını kaybettiğini, bir çocuğunun cezaevinde olduğunu, diğer çocuğunun ise psikolojisinin bozulduğunu belirterek mahkeme heyetinden adalete uygun bir karar verilmesini talep etti.

Mağdur ve müştekilerin avukatı Abdurrahman Aykut Dikencik, Yargıtay'ın kararın uyulmaması gerektiğini savunarak olay anında hiddetle agresif bir şekilde hareket eden sanığın cezalandırılmasını istedi.

Müvekkilinin kademeli bir güç kullandığını öne süren Kahya'nın avukatı Tolga Yurdakul, kendisine sandalyeyle vurulma anında silahın patladığının görüntülerde de sabit olduğunu iddia ederek Kahya'nın ceza almaması gerektiğini mahkeme heyetine iletti.

Sanık Kahya ise böyle bir olayın gerçekleşmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "5 yıl suçsuz yere cezaevinde yattım. Çocuklarım, ben cezaevindeyken dünyaya geldi. Benim de psikolojim bozuldu. Takdir mahkemenindir." dedi.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın verdiği bozma kararına uyulduğunu açıklayarak, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesinin "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğince sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

- Olay

Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012'de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki 09 YG 987 plakalı otomobil, park halindeki polis ekip otosuna çarpmış, çıkan tartışmada polis memuru İmran Kahya'nın ateş etmesi sonucu olaya karışan üç kişi çeşitli yerlerinden yaralanmış, yaralılardan Emrah Barlak hayatını kaybetmişti.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Kasım 2014'te görülen duruşmada, Kahya'yı 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, Erhan Barlak'a emniyet mensuplarına hakaret ve zincirleme tehditten 3 yıl 5 ay 3 gün, Faruk Karahan'a ise görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 10 ay hapis cezası vermişti.

Taraflar, yerel mahkemenin verdiği bu kararı temyiz ederek Yargıtay'a başvurmuştu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kahya'nın eylemlerinin meşru müdafaa sınırları içerisinde olduğunu gerekçe göstererek yerel mahkemenin verdiği kararın bozulması ve sanığın beraat etmesi gerektiği yönünde karar vermişti. Kahya'nın tahliyesine hükmeden ceza dairesi, diğer sanıklar hakkındaki kararı onamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.