İzmir

İzmir Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

17:50 03 Şubat 2018
İzmir Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

İzmir'de 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı - AGROEXPO'da alım heyeti organizasyonu kapsamında 7 ülkeden 50 firma ikili görüşmelere katıldı.

Tarım ve hayvancılık sektörünün ülke çapındaki önemli buluşma noktaları arasında gösterilen fuarın 3'üncü gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle yoğunluk yaşandı.

Türkiye'nin birçok noktasından gelen üreticiler, tarımda yeni teknolojilerin sergilendiği stantlara ilgi gösterdi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından yapılan açıklamada, birlik tarafından fuar kapsamında düzenlenen alım heyeti organizasyonunda Azerbaycan, Karadağ, Kazakistan, Bulgaristan, Kamerun, Moldova ve Yunanistan'dan 50 firmanın Türk firmalarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, 2017 yılında EİB üyelerinin 4 milyar 24 milyon dolarlık tarım ürünü ihraç ettiğini, hedeflerinin bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmak olduğunu kaydetti.

Ege Bölgesi'nin tarım ürünleri ihracatında lider konumda olduğuna işaret eden Tarakçıoğlu, "AGROEXPO Fuarı, bu yıl Ekonomi Bakanlığının destek verdiği fuarlar kapsamına alındı. Bu destek itici güç olacak ve fuar önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bu yıl, 110 bin metrekare alanda 60 ülkeden 850 katılımcı bu fuara katılıyor." ifadelerini kullandı.

- Koyun ve keçi güzelleri seçildi

Öte yandan fuarın 3'üncü gününde düzenlenen Süt Sağma ile Koyun ve Keçi Güzellik yarışmaları yoğun ilgi gördü.

Fuarİzmir D Holü'nde gerçekleşen Süt Sağma Yarışması'nda keçiden 1 litre 250 gram süt sağan Rıza Çakıcı birinci oldu. Birinciye İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından çeyrek altın verildi.

Koyun ve Keçi Güzellik Yarışması'nda ise cinslerine göre koyun ve keçi güzelleri seçildi.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmada birincilere yarım, ikincilere çeyrek, üçüncü olan hayvanları yetiştiren çiftçilere ise gram altın hediye edildi.

Kapılarını 1 Şubat'ta açan fuar, yarın son bulacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.