İzmir

İşten çıkarılmasına neden olan sigarayı bırakıp yeni işine kavuştu

11:57 09 Şubat 2018
İşten çıkarılmasına neden olan sigarayı bırakıp yeni işine kavuştu

TEZCAN EKİZLER - İzmir'de sigara içmesi nedeniyle işten çıkarılan 25 yaşındaki Kadir Yılmaz, Sigara Bırakma Polikliniğine başvurarak önce sigarayı bıraktı, ardından yeni işine kavuştu.

Hafif düzeyde mental retardasyon bulgusu çocukluk çağında tespit edilen Yılmaz, ilkokul çağlarında arkadaş çevresinin etkisiyle sigara kullanmaya başladı.

Gençlik çağlarında aşırı derecede sigara kullanımı nedeniyle kronik rahatsızlıklar yaşayan Yılmaz, özel bir iş yerinde temizlik görevlisi olarak çalışarak engelli kardeşi ve halasıyla yaşadıkları evin geçimini sağlamaya başladı.

Günde en az 2 paket sigara içen Yılmaz, sigara içmek için işini aksatması nedeniyle işvereni tarafından uyarıldı. Tüm çabasına rağmen sigaradan kopamayan Yılmaz, işten çıkarıldı.

Halası Aynur Yılmaz'ın yönlendirmesiyle Bornova'daki Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran Yılmaz, yaklaşık 2 ay süren ilaçlı tedavinin ardından sigarayı bıraktı.

Sigarayı bıraktıktan kısa süre sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle bir alışveriş merkezinde temizlik görevlisi olarak iş başı yapan Yılmaz, yeni hayatına adım attı.

- "Sigaranın kokusunu bile duymak istemiyorum"

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk zamanlar sigara içerken büyük keyif aldığını ama kullandığı sigara miktarının artmasıyla önce sağlığının bozulduğunu ardından sosyal hayatta sıkıntılar yaşamaya başladığını söyledi.

Sağlık sorunları nedeniyle yıllarca iş bulamadığını belirten Yılmaz, iş bulduğunda ise aşırı sigara tüketimi nedeniyle işten çıkarıldığını anlattı.

Bu duruma üzüldüğünü ve sigarayı bırakmasında televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarının çok etkili olduğunu vurgulayan Yılmaz, halasının da desteğiyle sigarayı bırakmak için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Doktor tavsiyesiyle ilaç tedavisi gördüğünü ve bu durumun kısa sürede sonuç verdiğini aktaran Yılmaz, "Artık sigaranın kokusunu bile duymak istemiyorum." dedi.

Yılmaz, tedavisi sonrası da yeni bir işe başladığını ve bu şekilde hayatına yeni bir sayfa açtığını bildirerek, sigaranın zararlarını bıraktıktan sonra daha iyi anladığını kaydetti.

Yılmaz, sigara içenleri görünce sigarayı bırakmaları yönünde telkinde bulunduğuna işaret ederek, "Bu bağımlılığın ölüme kadar yolu var. Sigarayı ağzıma sürmüyorum. O illeti herkes bıraksın. Harcadığınız paraya yazık." ifadesini kullandı.

- "Yılmaz, herkese örnek ve başarılı bir hasta"

İzmir 9 No'lu Ana Çocuk Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniğinde görev yapan doktor Lütfiye Şahin de Yılmaz'ın sigara bırakmak için başvuru yaptığı ilk gün kararlı davranışlarıyla çok dikkatini çektiğini ifade etti.

Sigara bağımlısı olduğu için Yılmaz'ın işten çıkarıldığını öğrenince çok üzüldüğünü belirten Şahin, "Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün sigarayı bırakmak için önerdiği ilaçlarla tedavisine başladık. İlaçları düzenli kullandı. Belirlediğimiz günde sigarayı bıraktı. Herkese örnek, gayet başarılı ve mutlu bir hasta." dedi.

- "Yeğenim sigarayı bıraktı sosyalleşti"

Engelli gencin halası 46 yaşındaki Aynur Yılmaz da yeğeninin sigarayı bırakmasıyla yeniden sağlığa kavuştuğunu ve sosyalleştiğini aktardı.

Özellikle de Şahin'in hastalarına doktordan çok bir abla gibi yaklaştığına değinen Yılmaz, "Sigarayı bırakmasının ardından yeni işe girdi. Hem o hem de biz mutluyuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.