İzmir

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:

11:05 20 Şubat 2018
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Bu aşamada istismar vakalarıyla ilgili mecliste 6 bakanlığın iştiraki ile komisyon kurulması önemlidir." ifadesini kullandı.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, EBSO olarak, kanundan gelen önceliklerle sanayicilerin hak ve hukukunu gözetmenin yanı sıra, bölgenin ve Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi her dönemde görevlerinin başında saydıklarını belirtti.

Son günlerde yaşanan olayların ardından, "Ben sanayiciyim benim alanımı ilgilendirmez demenin." çok ötesine geçildiğini vurgulayan Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Güçlü bir Türkiye ne sadece ekonomisi ile ne de sadece askeri kuvvetleri ile güçlüdür. Güçlü bir Türkiye, üreten bir ekonomi, düşmanlarını korkutan bir ordu ve tabi ki beşeri sermayesi ile yani ruhen ve bedenen sağlıklı, eğitimli, nitelikli insanı ile birlikte güçlüdür. Bu üçlüden bir tanesi eksikse, topaldır. Bu aşamada istismar vakalarıyla ilgili mecliste 6 bakanlığın iştiraki ile komisyon kurulması önemlidir. Ancak, toplumumuzdaki etkileri dikkate alındığında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çok değerli hanımefendinin bu konuda kayıtsız kalmayacağını, bundan sonraki süreçte de kamu spotu şeklinde halkımızın bilinçlendirilmesi konusuna destek olacaklarına gönülden inanıyorum."

Türkiye'nin, böyle durumları hak etmediğine işaret eden Yorgancılar, "Suçu işleyenin de, en ufak bir eğilimde bulunanın da, en ağır ceza demiyorum ibreti alem için idam ile cezalandırılmasını ve bunun için de hemen Adana ve Manavgat vahşetindeki canilerle başlanmasını talep ediyorum. Şimdi değilse ne zaman?." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.