İzmir

İzmir'de kültür sanat

09:24 22 Şubat 2018
İzmir'de kültür sanat

Polonyalı sanatçı Anna Maria Jopek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Şarkıcılığının yanı sıra piyano çalan, besteleri bulunan Jopek, Sting, Pat Metheny, Richard Bona, Dhafer Youssef ve trompetçi Tomasz Stanko'nun da aralarında bulunduğu birçok önemli sanatçıyla konser ve stüdyo çalışmaları yaptı.

Eurovision deneyimi de yaşayan Jopek, yaptığı çalışmalarla birçok ödüle layık görüldü.

Polonyalı sanatçı, 24 Şubat akşamı AASSM'de eserlerini seslendirecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) da orkestra şefi Emin Güven Yaşlıçam eşliğinde konser verecek. AASSM'de yarın akşam düzenlenecek konserde, Yaşlıçam ile piyanoda Rüya Taner sahne alacak.

Konserde, Norveçli bestekar Edvard Grieg'in piyano konçertosu ve Pyotr İlyiç Çaykovski'nin 5. senfonisi icra edilecek.

- Opera ve dans tiyatrosu

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operasını sahneleyecek.

İZDOB tarafından sahneye konulan opera, 24 ve 27 Şubat'ta yeni kostümleri ve dekoruyla Elhamra Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde Şebnem Şenel'in koreografisinde sahne yönetmeni Can El tarafından yeniden yorumlanan temsilde dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek tasarladı.

İZDOB ayrıca iki perdelik "Çakırcalı Efe" dans tiyatrosunu, 1 ve 3 Mart'ta Elhamra Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ödemişli Çakırcalı Mehmet Efe'nin hikayesinin anlatıldığı temsilde, tütün kaçakçılığı yaparak yaşamını sürdüren Çakırcalı'nın çetelere karşı verdiği mücadeleyle halkın gözünde yücelmesi ve aşk hikayesi yorumlanıyor.

- Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu, bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere 4 eseri sahneye koyacak.

Anthony Horowitz'in yazdığı, Barış Erdenk'in rejisörlüğünü üstlendiği "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunu, bugün, yarın ve 24 Şubat'ta Konak Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad'ın yazdığı, Cem Emüler'in Türkçeye çevirdiği "Yanık" adlı oyun da 27 ve 28 Şubat ile 1 Mart'ta Konak Sahnesi'nde izlenebilir.

İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'in kaleme aldığı, Orhan Azizoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ali Hürol'un yönettiği "Haydi Yarına Koş" oyunu da yarın Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde oynanacak.

Çocuklara dostluğun önemini, doğanın neden korunması gerektiğini, teknolojinin hayattaki yerini anlatan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı çocuk oyunu da 28 Şubat'ta Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde gösterilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.