İzmir

Türk zeytini ve zeytinyağı Dubai'de tanıtıldı

16:51 23 Şubat 2018
Türk zeytini ve zeytinyağı Dubai'de tanıtıldı

Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı olarak bilinen Dubai Gulfood 2018'e katılan ihracatçılar, Türk zeytini ve zeytinyağını tanıttı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, 2017/2018 sezonunun ilk üç ayında Ortadoğu ülkelerine Türkiye'nin zeytinyağı ihracatı yüzde 103 artarak 6 milyon 228 bin dolardan, 12 milyon 635 bin dolara yükseldiği kaydedildi.

İhracatın kalıcı olması için çalışmalar yürüten ihracatçılar, Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı Dubai Gulfood 2018 Fuarı'na katılarak Türk zeytini ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun, bu yüksek rekolteyi katma değere dönüştürmek için dünya genelinde ihracatlarını arttırabilecekleri pazarlarda çaba gösterdiklerini aktardı.

Zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için sezon başında Ortadoğu pazarına odaklanma kararı aldıkları bilgisini paylaşan Uygun, şunları kaydetti:

"Bu amaçla Ortadoğu ülkelerinde düzenlenen gıda fuarlarına katılma kararı aldık. İlk olarak, İsrail’in Tel-Aviv şehrinde 28-30 Kasım 2017'de 34'üncüsü düzenlenen Israfood Fuarı'na katılarak Türk zeytini ve zeytinyağının tanıtımını yaptık ve ziyaretçilere zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptırdık. Ortadoğu'da ikinci durağımız ise 18-22 Şubat 2018 tarihlerinde Dubai'de düzenlenen ve Ortadoğu'nun en büyük gıda fuarı Gulfood Fuarı oldu. Bu yıl Gulfood Fuarı’nda büyük ithalatçı firmaların satın alma temsilcilerinin katılımı daha fazlaydı. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme."

Türk ihracatçısının rekabetçi fiyata sahip olduğunu dile getiren Uygun, Ortadoğu ülkelerine zeytinyağı artışının sürmesini beklediklerini ifade etti.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şafi Tunç da Ortadoğu pazarında zeytinyağı ihracatı yanında zeytin ihracatının da gelişme potansiyeli olduğunu bildirdi.

Türk Ticaret Merkezleri (TTM) modelini, Türkiye'nin dış ticaretinin artması için çok doğru bir proje olarak gördüklerini dile getiren Tunç, yurt dışındaki büyük şehirlerde TTM'lerin sayısının artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.