İzmir

- MEB İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Barın:

17:03 26 Şubat 2018
- MEB İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Barın:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR arasında imzalanan "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencileri Mezuniyet Sonrası İstihdam İmkanlarını Artırmaya Yönelik İşbirliği Protokolü" öğretmenlere anlatıldı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ramazan Barın, hafif düzeyde zihinsel engellilerin, genel müdürlüğe bağlı özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde el sanatlarından konaklamaya, yiyecek içecekten metal işlerine kadar 18 alanda eğitim gördüğünü belirtti.

İŞKUR'la yapılan protokolün, bu merkezlerde eğitim alan engellileri staja ve istihdama yönlendirmeyi amaçladığını kaydeden Barın, protokol kapsamındaki pilot uygulamanın İzmir'de başlatıldığını, pilot iller arasında Antalya, Bursa, Konya ve Kocaeli'nin bulunduğunu aktardı.

Barın, uygulama kapsamında bu okullarımıza İŞKUR'un iş ve meslek danışmanlarını yönlendirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Rehber öğretmenlerimizle beraber çocuklarımızı işe ve mesleğe yönlendirmeye başlayacağız. İş ve meslek danışmanları çocukların iş yerlerinde staj yapmasını destekleyecekler, iş başı eğitimlerinden faydalandıracaklar. Böylelikle çocuklar eğitim aldıkları alanda istihdama kadar gidecek. Bu da gittikçe engellilerin istihdamına çok büyük fayda sağlayacaktır."

Barın 148 özel eğitim mesleki eğitim merkezinde 12 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Toplantıya MEB Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.