İzmir

Güvenlik görevlileri ve öğretmenler polise destek olacak

18:52 26 Şubat 2018
Güvenlik görevlileri ve öğretmenler polise destek olacak

Tire'de, Biz İzmiriz Projesi kapsamında özel güvenlik görevlileri ile öğretmenlere, narkotik, terör ve asayiş suçlarının önlenmesine ilişkin eğitim verdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Biz İzmiriz Projesi kapsamında kamu kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlileri ile öğretmenlere yönelik Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programında özel güvenlik görevlileri ile öğretmenlere başta narkotik suçlar ile terör örgütleri olmak üzere asayişi tehdit eden faaliyetler anlatılarak, gördükleri şüpheli durumlar hakkında yapmaları gerekenler aktarıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, daha güvenli bir Tire oluşturabilmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Bu noktada İzmir Emniyet Müdürlüğünün kent genelinde başlattığı Biz İzmiriz Projesi'nin çok önemli olduğunu ifade eden Özge, şunları kaydetti:

"İlçemizde görev yapan güvenlik görevlilerine narkotik, terör, asayiş ve kaçakçılık konularında eğitim verdik. Yine bu eğitime Çıraklık Eğitim Müdürlüğünde görevli 12 öğretmen arkadaşımızı da dahil ettik. Eğitime katılan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli güvenlik görevlilerimizin özellikle narkotik ve terör örgütlerinin öğrencilere yönelik propagandaları konularında bilgi sahibi olmalarını istedik ki okul çevresinde karşılaşabilecekleri şüpheli durumların farkında olabilsinler ve bize bildirsinler."

Özge, eğitim alan güvenlik görevlileri ve öğretmenlerin, polisin sokak ve okullardaki gözü olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.