İzmir

İŞKUR ile DEÜ arasında istihdam işbirliği

11:41 01 Mart 2018
İŞKUR ile DEÜ arasında istihdam işbirliği

İŞKUR ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) arasında, üniversiteden yeni mezun olanlarla mezun olacak gençlerin istihdamını kolaylaştırmak için işbirliği protokolü imzalandı.

DEÜ Rektörlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan İŞKUR İzmir Müdür Vekili Nesrin Makbule Dank, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yürüttükleri İş Kulüpleri Projesi'nin daha fazla kişiye iş bulma amacıyla daha nitelikli, daha odak gruplar üzerinde çalışma yapmaya imkan verdiğini belirtti.

İşbirliği kapsamında DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ile İş Kulüpleri çalışmasının yaygınlaştırılması için birlikte çalışacaklarını aktaran Dank, İş Kulüpleri'nin gençler, kadınlar, madde bağımlıları, hükümlüler gibi çalışma hayatına dahil olmada zorlukları olan kişileri istihdam konusunda cesaretlendirme ve eğitimlerle onlara yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Dank, DEÜ'den yeni mezun olanlarla mezun olacak gençlere eğitim verileceğini ifade ederek, "Üç uzman arkadaşımız var. En az 4 gün sürecek eğitimler. En az 6, en fazla 14 kişilik gruplara iş arama motivasyonlarının geliştirilmesi, iş arama sürecinde yapacakları işlemler hakkında bilgiler verilecek, bireysel iş görüşmeleri simülasyonları yaşatılacak." diye konuştu.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik de protokolle güzel çalışmalara imza atılacağını belirterek, "Bizim istihdam projelerimizle örtüşmesi çok memnun edici. İzmir için model olsun." dedi.

Mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama, telefon görüşmeleri gibi uygulamaları da içeren eğitimler gelecek hafta başlayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.