İzmir

"Vergi Sistemine Olan Güven" paneli

17:50 01 Mart 2018
"Vergi Sistemine Olan Güven" paneli

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Zengin, "VMD olarak her zaman ve her koşulda ülkemizin menfaatlerinden başka hiçbir menfaatin beklentisi içerisinde olmadık. Geçmişte diğer bazı meslek gruplarında olduğu gibi, mesleki ve şahsi menfaatlerimizi hiçbir zaman devletimizin ve milletimizin menfaatlerinin üzerinde görmedik." dedi.

VMD ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği tarafından Vergi Haftası kapsamında İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde "Vergi Sistemine Olan Güven" paneli düzenlendi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Coşkun Can Aktan'ın yaptığı panelde konuşan Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Zengin, derneğin kamuda vergi denetim elemanı olarak görev yapan veya bir dönem görev yapmış kişilerden oluşan 43 yıllık bir kuruluş olduğunu söyledi.

Dernek olarak vergi bilincinin gelişmesi, kamuda etkin ve verimli bir denetim sisteminin hayata geçirilmesi, vergi mevzuatıyla ilgili ihtiyaç duyulan eserlerin yayınlanması gibi konularda büyük bir sabır ve azimle çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini aktaran Zengin, şunları kaydetti:

"Vergi Müfettişleri Derneği olarak her zaman ve her koşulda ülkemizin menfaatlerinden başka hiçbir menfaatin beklentisi içerisinde olmadık. Geçmişte diğer bazı meslek gruplarında olduğu gibi mesleki ve şahsi menfaatlerimizi hiçbir zaman devletimizin ve milletimizin menfaatlerinin üzerinde görmedik. Sahip olduğumuz bu anlayış nedeniyle, Değerli mükelleflerimizin ve Serbest Muhasebeci Mali müşavirlerimizin vergi sistemiyle ve vergi idaresiyle ilgili düşüncelerini dinlemeden, bu konularda bir farkındalık sağlamadan kendi düşüncelerimizi kendi sorunlarımızı tartışmayı doğru bulmadık."

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu da Türkiye'de vergi mükellefi sayısının yetersiz olduğuna dikkati çekti.

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak ise Türkiye'nin vergiyi daha çok dolaylı yolla tahsil ettiğini aktardı.

Türkiye'nin gerçekten kazanlardan alınacak vergi sistemine ihtiyacı olduğunu dile getiren Adak, "Türkiye'de 95 yılda toplam 34 vergi affı kanunu çıkarılmış. Son 20 yılda ise 14 tane olmuş. Bu oran daha da sıklaşıyor. Bunu bir şekilde çözüme kavuşturmak zorundayız. Vergi disiplini aflarla sağlanmaz, aksine disiplinsizlik sağlar. Bunu en iyi bizler görüyoruz. Bu disiplinin sağlanması için vergi aflarına son verilmeli." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.