İzmir

İzmir'e Cidde ve Riyad'dan direkt uçuş

11:31 07 Mart 2018
İzmir'e Cidde ve Riyad'dan direkt uçuş

Suudi Arabistan Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadani, İzmir'e Riyad ve Cidde'den direkt sefer koyma kararı aldıklarını, yaz dönemi için planladıkları uçuşların devamlılık sağlayacağına inandıklarını belirtti.

İzmir Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Almadani, Suudi Arabistan'dan Adnan Menderes Havalimanı'na doğrudan uçuşlar düzenleme kararı hakında bilgi verdi.

Almadani, 2 Mayıs'tan itibaren Cidde'den, 12 Haziran’dan itibaren ise başkent Riyad’dan İzmir’e direkt sefer koyacaklarını, Cidde-İzmir seferlerinin haftada 4, Riyad-İzmir seferlerinin ise haftada 3 uçuş olarak gerçekleştirileceğini, dolayısıyla Suudi Arabistan ile İzmir arasında her gün sefer düzenlenmiş olacağını kaydetti.

Seferlerin öncelikle 132 ve 166 yolcu kapasiteli uçaklarla başlayacağını, Ramazan ayının sonundan itibaren de 400 yolcu kapasiteli uçaklara geçileceğini aktaran Almadani, İzmir'in kendileri için özel bir destinasyon olduğunu ifade etti.

- İlk etapta 15 bin "zengin" turist gelecek

Açıklamada Almadani'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Yaz dönemi için uçuşlarımızı başlatıyoruz ama devamlılık sağlayacağına inanıyoruz. Yemek, tekstil gibi konularda ortak zevkler nedeniyle büyük bir potansiyel var. Yakın işbirliği ve paralel aktiviteler gerçekleştirerek başarıyı sağlayabiliriz. İzmir’i tercih ettim ve bu konuda çok ısrarcı oldum. Çünkü her yere yakın ve büyük bir şehir. İki yıl önce Ankara’da aynı operasyonu başlattık ve başarılı olduk. Aynı başarıyı İzmir’de de yakalayacağımıza inanıyoruz. İzmir’de artık Suudi kalabalık aileleri göreceksiniz. Şu anda Suudi Arabistan’dan Trabzon’a yılda 120 bin turist gidiyor. İzmir’e ilk etapta yılda 15 bin turist gelecek. Ama profil çok farklı olacak. Çünkü İzmir’e gelen 15 bin turistin harcaması, 45 bin kişinin harcamasına bedel olacak. Alım gücü yüksek aileler buraya gelecek ve ortalama kalış süreleri 3 hafta olacak."

Seferlerin iş bağlantıları anlamında da faydalı olacağını, İzmir'le ilgili hem Körfez ülkelerini hem de Çin’i içeren bir pazarlama çalışması başlattıklarını aktaran Almadani, bu çalışmanın turizmin yanında tekstil gibi sektörlere de doğrudan yansımalarının olacağına inandıklarını bildirdi.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise oda olarak görevlerinin kentteki otelleri doldurmak ve çarşılarında alışveriş yapılmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu nedenle sizi başımızın üzerinde taşırız. Suudi Arabistan’da İzmir’in tanıtımını yapmaları için televizyon kanalları ve gazeteleri davet ederek ağırlamak isteriz. Şu anda Çin’de devam eden bir sosyal medya kampanyamız var ve İzmir’in tanıtımı için etkin bir şekilde çalışıyoruz. İzmir, 12 ay turizm yapılan bir şehir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.