İzmir

"Bilim Kahramanları" İzmir'de buluştu

14:02 10 Mart 2018
"Bilim Kahramanları" İzmir'de buluştu

"Bilim Kahramanları Buluşuyor" ismiyle gerçekleştirilen "First Lego League" ulusal turnuvası başladı.

Fuarİzmir C holünde "Hidrodinamik-Suyun Yolculuğu" ana temasıyla düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin değişik kentlerindeki organizasyonlarında başarılı olmuş 52 takım katıldı.

Turnuva öncesinde öğrenciler kendilerine ayrılan stantlarda projelerinin tanıtımını yaptı. Renkli kostümleri giyen "genç bilim kahramanları" zaman zaman halay çekti, çifte telli oynadı.

Robotların verilen görevleri yerine getirmesi için yoğun çaba harcayan öğrencilerin gösterdiği özen ve dikkat katılımcılardan alkış aldı.

Yarışma için jürinin karşısına çıkan bilim kahramanları suyla ilgili sorunlara ürettikleri çözümleri anlattı.

- Karnaval havasında turnuva

Etkinliği düzenleyen Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yurtsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvayı yarışma olarak görmediklerini belirtti.

Öğrencilerin turnuvada projelerini ve takım olma deneyimlerini paylaştıkları bir ortamın sağlandığına işaret eden Yurtsever, "Aynı zamanda da robotlarıyla birlikte masalarda verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. Yani bir yandan da kodlama ve programa işini yapıyorlar." dedi.

Öğrencilerin yaklaşık 3 aydır bu turnuva için çalıştığını aktaran Yurtsever, şunları söyledi:

"Aslında çocuklar turnuvada iki farklı çalışmaya dahil oluyorlar. ilki jüri oturumlarına giriyorlar. Burada jürilere projelerini anlatıyorlar. Masalardaki maçlar ise görev bazlı olarak ilerliyor. 18 görevi yapmak için masada robotlarıyla çalışma yapıyorlar. Turnuvalarımız karnaval havasında oluyor. O yüzden pit alanında çocukları özel kostümlerle göreceksiniz. Onların keyif almaları arkadaşlık kurmaları bizim için çok önemli."

Yurtsever, yarışmayı kazanacak 8 takımın uluslararası turnuvalara katılacağını kaydetti.

Turnuva yarın yapılacak yarışmalarla sona erecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.