İzmir

İzmir ve Manisa'da seracılık desteği

10:54 14 Mart 2018
İzmir ve Manisa'da seracılık desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçen yıl İzmir ve Manisa'da 1 milyon liralık seracılık desteği verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman köylüsüne yönelik ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yaptığı desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyor.

Bu hedefler doğrultusunda İzmir ve Manisa'da da çalışmalarını sürdüren Bakanlığın, 2017 yılında bu illerde 34 aileye seracılık alanında 1 milyon liralık destekte bulunduğu ifade edildi.

Seracılığın yanı sıra süt koyunculuğu, sığırcılığı, fenni arıcılık, güneş enerjisi ve katı yakıtlı kalorifer sistemleri gibi hususlarda da desteklerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İzmir ve Manisa'da 2017 yılında toplamda 395 aileye 4,5 milyon liralık destek verdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylüsüne ekonomik maksatlı gelir getirici projelerden birisinin de seracılık olduğunu aktararak, "Verdiğimiz bu desteklerden dolayı orman köylümüzden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. 2018 yılı için İzmir ve Manisa'da destek talepleri arttı. Biz de çalışmalarımızı bu yoğun talep doğrultusunda yapıyoruz. Orman köylüsüne verdiğimiz destekler artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.