İzmir

Aktaş Barajı'nda 5 milyon metreküp su birikti

10:46 21 Mart 2018
Aktaş Barajı'nda 5 milyon metreküp su birikti

Ödemiş ilçesinde geçen yıl kasım ayında hizmete açılan Aktaş Barajı’nda yaklaşık 5 milyon metreküp su biriktiği bildirildi.

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kasım ayında düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete alınan Ödemiş Aktaş Barajı su tutmaya başladı.

Barajda bugüne kadar 5 milyon metreküpe yakın su birikti.

Ödemiş ilçesine bağlı İlkkurşun, Bülbüldere, Yusufdere, Sekiköy ve Yeniköy mahalleleri ile Kayaköy Beldesi’ndeki arazileri sulayacak baraj ile sulama hattı arasındaki bağlantının yaz gelmeden tamamlanması planlanıyor.

Proje tamamlandığında bölgedeki arazilerde verim yüzde 40 ile 65 oranında artacak ve dekar başına 959 liralık ek gelir sağlanacak.

Bu yaz 15 bin 800 dekar araziyi tarihinde ilk kez borulu basınçlı sulama sistemi ile tanıştıracak barajın, çiftçiye her yıl 13,2 milyon lira ek gelir sağlaması öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, "Aktaş Barajı’ndaki suyu bir an evvel Küçük Menderes Ovası ile buluşturmak istiyoruz. Üreticimiz daha az su ile daha çok verim elde etme imkanına kavuşacak hem ülkemiz hem de bölge halkı kazanacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.