İzmir

Türkiye-AB Zirvesi'ne doğru

16:35 25 Mart 2018
Türkiye-AB Zirvesi'ne doğru

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, yarın Bulgaristan'da düzenlenecek Türkiye AB Zirvesi'nin, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Avrupa basınında oluşturulmaya çalışılan algı nedeniyle sıkıntı yaşayan Balkan ülkelerindeki Türk ve Müslüman toplulukları rahatlatacağını söyledi.

Bornova ilçesinde bir kafede Ege Balkan Rumeli Federasyonu çatısı altındaki derneklerin yöneticileriyle bir araya gelen Hacıoğlu, AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ev sahipliğinde yarın Varna'da düzenenecek zirveyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Zirvenin, Türkiye-AB ilişkilerinin seyri, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması için önemli bir fırsat olduğuna dikkati çeken Hacıoğlu, "Umarız ki bu zirvede Türkiye ile AB arasında son dönemde gerilen ilişkiler normalleşir." ifadesini kullandı.

Hacıoğlu, Türkiye'nin Afrin'de terörle mücadele konusunda büyük bir harekat yürüttüğünü, ancak Avrupa basınında farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sanki Türkiye'nin başka ülkelerin topraklarında gözü varmış gibi yazılar yazılıyor. Bu da Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizi olumsuz etkiliyor, onları sıkıntıya sokuyor. Zirvede bunlar masaya yatırılacaktır ve Türkiye'nin haklılığı ortaya çıkarılacaktır. Türkiye-AB Zirvesi, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Avrupa basınında oluşturulmaya çalışılan algı nedeniyle sıkıntı yaşayan Balkan ülkelerindeki Türk ve Müslüman toplulukları rahatlatacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.