İzmir

İzmir'de Eğitim-Bir-Sen'in imza kampanyası

12:37 02 Nisan 2018
İzmir'de Eğitim-Bir-Sen'in imza kampanyası

İzmir'de Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube öncülüğünde öğretmen performans değerlendirme yönetmelik taslağının geri çekilmesi, şiddete karşı yasal düzenleme yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Karabağlar ilçesindeki Ülkü Ortaokulu'nda basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, öğretmenlerin, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacak ve öğretmenlik mesleğini örseleyecek bir performans değerlendirme sürecine tabi tutulmak istendiğini savundu.

Performans değerlendirme taslağının hukuki ve kanuni dayanağının bulunmadığını öne süren Bina, eğitimin öznesi eğitimcilerin şiddetin nesnesi haline geldiğine de değindi.

"İtibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür." diyen Bina, şunları kaydetti:

"Aklıselim insanlar için bu bir mesleğin yıpranması değil bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir."

Açıklamanın ardından öğretmenler dilekçelere imza attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.