İzmir

İş dünyası devreden KDV'nin iadesini talep ediyor

11:17 03 Nisan 2018
İş dünyası devreden KDV'nin iadesini talep ediyor

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, sonraki döneme devreden KDV'nin takvime bağlı iade edilebilmesi taleplerine ilişkin, öz sermayeleri konumundaki KDV alacaklarını yatırımlarda kullanmak istediklerini bildirdi.

Ünlütürk, yaptığı yazılı açıklamada, sonraki döneme devreden KDV'nin bir takvime bağlı iade edilebilmesinin önünü açan düzenlemeyi, iş dünyasının büyük bir istekle beklediğini belirtti.

Devreden KDV tutarının 160 milyar lira civarında olduğuna işaret eden Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Bu tutar mahsuplaşma ile eritilemiyor ve sürekli artıyor. Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek istiyorsa ihracatçının, sanayicinin yapacağı yeni yatırımlara, sanayici ve ihracatçıların ise yatırımlar için kaynağa ihtiyacı var. Kaynağı dışarıda aramak istemiyoruz. Öz sermayemiz KDV alacağını yatırımlarda kullanmak istiyoruz. Bu kaynağın ekonomide yatırıma dönmesi lazım. KDV uygulayan ülkeler içerisinde devreden iadeyi yapmayan tek ülke Türkiye."

Ünlütürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin sorunun çözümü için yürüttüğü yapıcı temasların hükümet nezdinde karşılık bulacağı ümidini koruduklarını dile getirerek, konunun hızlı bir şekilde yeniden Meclis'in gündemine alınması talebinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.