İzmir

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın İzmir finali yapıldı

17:20 03 Nisan 2018
Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın İzmir finali yapıldı

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın İzmir finali yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin spor salonunda gerçekleştirilen finalde 48 okuldan 200 öğrenci yarışmada ter döktü.

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, törende yaptığı konuşmada bu oyunların kaybedeninin olmadığını, bu oyunları oynayan her öğrenin kazandığını belirtti.

Organizasyonda emeği olanlara teşekkür eden Kurt, katılan öğrencileri tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de turnuvaya en fazla katılımın İzmir'den olduğunu aktararak, "Geleneksel oyunlarımızı akıl-zeka türündeki güzel oyunları çocuklarımıza sunmaktan, onların üstün yeteneklerine ve zekalarına şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz. Oyunlar akademik anlamda da çocuklara müthiş destek olacaktır. Burada başarılı veya başarısız olmak hiç önemli değil. Önemli olan bu güzel ve kıymetli oyunları öğrencilerimizin dünyasına taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 9-14 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen turnuvanın İzmir il finalinde mangala, kulami, pentago, reversi, q-bitz, equilibrio kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.