İzmir

İzmir Doğalgaz'dan "doğalgaz kutusu" açıklaması

15:46 11 Nisan 2018
İzmir Doğalgaz'dan "doğalgaz kutusu" açıklaması

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, kentte on binlerce binanın önünde doğalgaz kutusu olduğu halde, binalarda yaşayan vatandaşların ya da iş sahiplerinin doğalgaz kullanmadığını bildirdi.

Yetik, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de 350 bin hane önünde doğalgaz kutusu olduğu halde gaz kullanılmadığını kaydetti.

İzmir'de 2005 yılından bu yana doğalgazın dağıtım ve işletme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Yetik, "Her sene önemli bütçeler ayırarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla binlerce bina ve haneyi doğalgazla buluşturuyoruz. Ancak geriye baktığımızda on binlerce binanın önünde doğalgaz kutusu olduğu halde, içinde yaşayan vatandaşların ya da iş sahiplerinin doğalgaz kullanmadığını üzülerek görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kutu olduğu halde gaz kullanmayan bina sayısının 31 bin 529, hane sayısının ise 11 bin 753 olduğu bilgisini veren Yetik, şunları kaydetti:

"Bu rakam, içinde en az bir abone olan binalardaki doğalgaz kullanmayan hane sayılarını da eklediğimizde 350 bine ulaşıyor. İçinde bulunduğumuz ay itibarıyla abone olmayan binaların kutularını sökmeye başlıyoruz. Kutuları yoğun talep olan bölgelerde doğalgaz aboneliğini gerçekleştiren vatandaşlarımızın binalarında değerlendireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.