İzmir

Yazar Armağan’ın ismi kütüphaneye verildi

19:42 16 Nisan 2018
Yazar Armağan’ın ismi kütüphaneye verildi

İzmir'in Tire ilçesinde yayımlanmış 70 araştırma kitabı olan yerel tarih alanında yaptığı çalışmalarla tanınan yazar Ahmet Munis Armağan'ın ismi ilçe halk kütüphanesine verildi.

Tire Kültür Derneğinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonucunda, ilçede bulunan halk kütüphanesi yazar Ahmet Munis Armağan'ın adını aldı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, kütüphanede düzenlenen isim verme töreninde yaptığı konuşmada, Armağan'nın bölge için çok önemli bir kişi olduğunu, kütüphanenin isim değişikliğine kendisinin de destek verdiğini belirterek, bu süreçte AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de hep yanlarında olduğunu ifade etti.

İsmi kütüphaneye verilen yazar Armağan da Tirelilerin daha iyi eğitim alıp tarih bilincine sahip olmaları amacıyla 40 yıldır çalışmalarına devam ettiğini dile getirerek, "Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı’nın önemli bir kadirşinaslık örneği gösterdi. Yaşarken böyle bir onuru yaşamak beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ise aynı zamanda derneklerinin onursal başkanı olan Armağan'nın isminin ilçe halk kütüphanesine verilmesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Yazar Armağan’ın yetiştirdiği öğrenciden biri olan AK Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli de onun öğrencisi olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirerek daha kendisinden öğrenecek çok konu olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.