İzmir

İzmir'in "renkli adamı"ndan çocuklara 23 Nisan'da döner ikramı

17:07 23 Nisan 2018
İzmir'in "renkli adamı"ndan çocuklara 23 Nisan'da döner ikramı

İzmir'de esnaflar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara ücretsiz yemek ikram etti.

Gaziemir'de müşterilerinin "renkli adam" lakabı taktığı döner ustası ve işletmeci Muhittin Solmuş, 23 Nisan için özel olarak hazırladığı tavuk döner ile ayrandan oluşan menüyü çocuklara ikram etti.

Renkli kıyafetleriyle döner tezgahının başına geçen Solmuş, bayramlarını kutladığı çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini anlattı.

Solmuş'un Türk bayraklarıyla donattığı dönerci dükkanında, palyaçolar miniklere Türk bayrağı ve hediyeler verdi.

Bini aşkın çocuğa döner ikram eden Solmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de 23 Nisan'da çocuklara ikramda bulunduğunu belirtti. Bu yıl daha farklı daha büyük bir organizasyonla bin çocuğa döner ve ayran ikram ederek hem çocukların bayramını kutlamak hem de çocukları sevindirmek istediğini dile getiren Solmuş, "Dünyanın en güzel şeyi çocuklarımızın mutlu olması. Bugün buraya gelen çocuklarda döneri yerlerken çok mutlu oldular. Bundan sonra her yıl 23 Nisan'da çocuklara ücretsiz döner ve ayran ikram etmeyi sürdüreceğim." dedi.

- "Her çocuk bayramında bu ikramı yapacağım"

Çocuklardan 10 yaşındaki Efe Kaan Kara, "Dükkanın önünden geçerken, 'Döner yer misiniz?' diye sordular. Ben de 'Tamam' dedi. Ücret almayınca şaşırdım. Sonra 23 Nisan kutlaması kapsamında hediye olduğunu duyunca mutlu oldum. Dönerci amcanın her çocuk bayramında bu ikramı yapmasını istiyorum." dedi.

Arzu Türkmen ise 3 çocuğuyla yıllardır Solmuş'un dükkanında döner yediklerini, çocuklara bu jestinden dolayı tebrik ettiklerini belirtti.

- Balıkçıdan çocuklara özel menü

Konak ilçesi Pasaport semtinde faaliyet gösteren balıkçı Nihat Serdar Özat ise Konak Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerini ağırladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama programının ardından öğrencileri 23 temasıyla süslediği lokantasında ağırlayan Özat, hazırladıkları özel menüyü ikram ettiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Özat, yaptığı açıklamada, 1973 yılından bu yana Ankara'nın Kızılay semtindeki işletmelerinde her yıl 23 Nisan'da çocuklara ücretsiz yemek ikramında bulunduklarını bunu İzmir'de de sürdürmek amacıyla öğrencileri misafir ettiklerini söyledi.

Çocuklarla olunca 23 Nisan çoşkusuna daha yakından yaşadığını ifade eden Özat, "Bugün yine çok farklı bir bayram yaşadım. Çocukların bayram mutluluğunu gözledim. Bundan sonra her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ında minikleri lokantamda ağırlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.