İzmir

Dijital Anadolu Projesi'nin ikinci toplantısı İzmir'de yapıldı

16:22 26 Nisan 2018
Dijital Anadolu Projesi'nin ikinci toplantısı İzmir'de yapıldı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle başlatılan Dijital Anadolu Projesi'nin ikinci toplantısı İzmir'de yapıldı.

Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin sadece yüzde 4'ünün yüksek teknolojili üretim yapabildiğini söyledi.

Kadooğlu, 2018'in güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme ile kapatılması için KOBİ'lerin yetkinliklerinin geliştirilmesi, dijital dönüşüm sürecine entegre edilmeli, teşvik, kredi ve desteklerden yararlandırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek de dijital dönüşüm ile verim artışı sağlama potansiyeli bulunan şirketlere dönüşmeleri için gerekli desteği sunduklarını belirterek, "Fintechler, startuplar ve diğer dijital çözüm ortaklıkları ile işbirlikleri kurarak müşterilerimize girişimcilik, inovasyon, müşteri ilişkileri yönetimi gibi pekçok konuda fayda sağlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.