İzmir

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi

09:31 04 Mayıs 2018
Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi

Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal, "İyi bir gazeteci olmak için iletişim fakültelerinde teorik eğitim görürken bir yandan da sektörde çalışıp pratik kazanmak gerekir." dedi.

Baysal, Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir Şube Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Programı"nda "Ajans Haberciliği" konulu bir konuşma yaptı.

Son yıllarda iletişim fakültelerinden mezun olanların istihdam konusunda sıkıntılar yaşadığını ve medya sektörünün küçülmesinin de bunda etkisi bulunduğunu ifade eden Baysal, "İş, burada siz öğrencilere düşüyor. Moral bozmadan, özgüveninizi yüksek tutarak gayret göstermelisiniz. 'Ben gazeteci olacağım' diyorsanız belli fedakarlıklar yapmanız lazım. Bu süreçleri bugün gazeteci olmuş herkes yaşamıştır." diye konuştu.

Gazetecinin meraklı olması ve ne olursa olsun haberin devamını getirmesi gerektiği dile getiren Baysal, iyi haberin her zaman detaylarda gizli olduğunu belirtti.

Diğer sektörlerde olduğu gibi medya sektöründe de gayretin takdir getirdiğini kaydeden Baysal, "Önümüze gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Çalışacağınız yerlerde kendinizi göstermeye gayret gösterin. İyi bir gazeteci olmak için iletişim fakültelerinde teorik eğitim görürken bir yandan da sektörde çalışıp pratik kazanmak gerekir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.