İzmir

Ege Üniversitesi Senatosu Kudüs için olağanüstü toplandı

17:21 17 Mayıs 2018
Ege Üniversitesi Senatosu Kudüs için olağanüstü toplandı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın, Ege Üniversitesi Senatosu'nu olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, senatonun toplantının ardından bir bildiri yayımladığı aktarıldı.

Bildiride Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD'nin, Tel Aviv'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı ile Ortadoğu'da ciddi bir kaos ortamı yaratılmasına neden olduğu belirtildi.

Söz konusu bu durumun uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarının hiçe sayıldığının bir göstergesi olduğuna değinildiği bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bu doğrultuda Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen baskı ve zulüm kabul edilemez. Ortadoğu'da yaratılan kaos ve istikrarsızlık ortamı tüm dünyayı doğrudan ilgilendirmektedir. ABD yönetimi, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmüne ortak olmaktadır. Filistin halkının hakları gasbedilmekte, yaşam özgürlükleri ellerinden alınmakta ve Filistinli kardeşlerimiz tarihin her döneminde kınanması gereken bir soykırıma maruz bırakılmaktadır.

Ege Üniversitesi Senatosu olarak Uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler'in aldığı kararları gözardı eden ABD ve İsrail yönetimini, 14 Mayıs 2018 tarihinde Gazze'de masum halka yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ile dünya barışına verdiği zarar ve insanlık dışı eylemlerinden dolayı kınıyoruz.

Tüm dünya devletlerini, barış ve huzur ortamı yaratmak için bir olmaya davet ediyoruz. Gazze'de meydana gelen saldırıda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.