İzmir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

13:03 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak'ta törenle kutlandı.

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile bazı İzmir milletvekilleri katıldı.

Uslu, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla milletin varlığını güçlendirdiğini, bu adımın yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan onurlu bir adım olduğunu söyledi.

Gençlik adına yapılan konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Daha sonra artistik cimnastik ve trambolin cimnastik milli takım sporcuları, halkoyunları ekibi ve öğrencilerden oluşan bando takımı gösteri sundu. Gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

"Ana'dan Ata'ya Bisiklet Turu" kapsamında Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım mezarından alınan Türk bayrağı, Vali Ayyıldız'a teslim edildi.

Program sonunda gençler meydanda Türk bayrağı açtı, 10. Yıl Marşı'nı okudu. Bu sırada Türk bayrağı açan bir paramotor da havadan geçiş yaptı.

- Denizli'de kortej yürüyüşü

Denizli'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda devam edildi.

Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde valilik önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar protokol üyeleri, gençler, sporcular ve vatandaşların da katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı.

İbanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da atılan ilk adımın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasını müjdelediğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne adım adım yaklaşırken ülkemiz Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine gelmek ve bu seviyenin üstüne çıkmak için gençlerimizin öncülüğünde ilerleyişine hızla devam etmektedir." dedi.

Törende Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan milli sporculara madalya ve plaketleri verildi.

Kutlamalara, 11. Komando Tugay ve Denizli Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

- Uşak ve Aydın

Uşak'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan konuşma yaptı.

Ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu, halk oyunları, cimnastik, karate ve eskrim gösterileri yapıldı, yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Törene, Vali Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aydın'da da Valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından Adnan Menderes Stadyumu'nda kutlama etkinliği düzenlendi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi ve tekvando takımının gösterileri, renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikte çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından ödülleri verildi.

- Manisa

Manisa'da da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda kutlama programı gerçekleştirildi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışını anlattığını söyledi.

Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır." dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı kutlamalarda spor ve halk oyunu gösterileri sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.