İzmir

İzmir'den Filistin'e İnsani Yardım Kampanyası

11:58 22 Mayıs 2018
İzmir'den Filistin'e İnsani Yardım Kampanyası

İzmir'de, Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla insani yardım kampanyası başlatıldı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı nedeniyle sıkıntı yaşayan Filistinlilere destek olmak amacıyla, Başbakanlık genelgesiyle insani yardım kampanyası başlatıldı.

Vali Erol Ayyıldız'ın imzasıyla duyurulan kampanyada, Filistin halkının can ve mal kaybının artarak devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle mücadele etmektedir. Başbakanlık makamının 2018/10 nolu genelge emirleri gereği, halkımızın da beklentisi doğrultusunda, dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla ilimizde yardım kampanyası başlatılmıştır."

Açıklamada, bölgedeki hayat şartlarının ağırlığı, insanların çaresizliği göz önünde bulundurulduğunda, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile İzmirlilerin, insanlık görevi ortak bilinciyle yapacağı yardımların çok anlamlı olacağı ve büyük önem taşıdığı da kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.