İzmir

Emlakçılarda yönetmelik sevinci

12:02 05 Haziran 2018
Emlakçılarda yönetmelik sevinci

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, sektörde pek çok alanda yeni düzenlemeler içeren ve bugün yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'i memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Güleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan söz konusu yönetmeliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Yönetmeliğin sektöre pek çok alanda yenilik getirdiğine dikkati çeken Güleroğlu, düzenlemeyle artık emlak ofislerinin 30 metrekareden küçük olamayacağını, yaptığı işlemlerin arşivini tutacağını, en az lise mezunu olup gerekli yetki belgesini alanların emlak komisyonculuğu yapabileceğini ve alım, satımlarda ve kiralamalarda alınan komisyonlara üst limit konulduğunu söyledi.

Güleroğlu, ülke genelindeki tüm emlakçıların bu yönetmeliği beklediğini dile getirerek, "Bu düzenlemeyle kapıcı ve apartman yöneticisi gibi kaçak emlakçılık yapan kişilerin artık önü kapandı. Yetki belgesi olmadan tapuda işlem yapılamayacak. Emlakçı işine hem dikkat edecek, hem de yaptığı işi dört dörtlük yapacak, aksi takdirde yetki belgesinin iptali ve meslekten men gibi yaptırımlarla karşılacak." dedi.

Mevcut şatları sağlayanların mesleki yeterlilik sınavına girmeden işlerine devam edeceğine işaret eden Güleroğlu, "Bugünden sonra emlakçı olmak isteyen en az lise mezunu olacak, mesleki yeterlilik kurumlarında belge alması gerekecek. Bu belgeleri almak çok kolay değil. Sınavları gayet zor. İşletmeler için aranan şartlar var. Biz yönetmeliğin çıkmasından memnunuz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına çalışmanın yapılması için görüşler verdik, bunların dikkate alınması bizim adımıza sevindiridir." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.