İzmir

AK Parti İzmir milletvekili adayları seçmenlerle buluştu

13:49 17 Haziran 2018
AK Parti İzmir milletvekili adayları seçmenlerle buluştu

AK Parti İzmir milletvekili adayları, seçimlenlerle bir araya gelerek destek istedi.

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Mahmut Atilla Kaya ve Cemal Bekle, Buca ve Karabağlar ilçelerinde mahalle ziyaretleri yaparak vatandaşlarla bayramlaştı.

Bekle, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, seçimlere kısa bir süre kaldığını ve 24 Haziran'ın Türkiye için bir milat olacağını söyledi.

Seçimlerin, Türkiye için hayati önem taşıdığını vurgulayan Bekle, "Sadece cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesi değil, cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışabilecek, daha doğrusu, çıkaracağı yasalarla yürütmenin icraatına engel çıkarmayacak bir meclis aritmetiği zorunlu. İşte bu gerekçe ile güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü yasama için bu seçim çok önemli." dedi.

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Necip Nasır da Bayraklı, Buca ve Torbalı ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerinde seçmenlere "imar barışı" düzenlemesi hakkında bilgi veren Nasır, bu düzenlemenin Cumhuriyet tarihinin en köklü reform yasalarından biri olduğunu savundu.

Nasır, İzmir'de bunun yanında yapıların yüzde 65'inin dönüşüme muhtaç, yarısının da deprem riski taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanlık 1 Ekim 2017 yılında çıkan planlı alanlar imar yönetmeliği ile bazı kırmızı çizgileri belirleyerek yetkileri yerel yönetimlere verdi ve hızlandırıcı tedbirler aldı.Yerel yönetimlerin plan yapmasının önündeki en büyük engel mülkiyet sorunuydu ve bu sorun imar barışıyla kökten çözüldü. Belediyelerin 6306 Sayılı Yasa ile çok hızlı hareket ederek kentsel dönüşüm konusunda yol almaları gerekiyor. Aksi halde İzmir'i bin yılda dönüştüremezsiniz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.