İzmir

Küçük Menderes Havzası Kuraklık Yönetim Planı Projesi

12:53 04 Temmuz 2018
Küçük Menderes Havzası Kuraklık Yönetim Planı Projesi

Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Türkiye'deki 25 havzanın yönetim planlarını 2023 yılına kadar tamamlayacaklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Küçük Menderes Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi'nin kapanış toplantısı İzmir'de yapıldı.

Toplantıda konuşan Akbaş, dünyada 80 ülkede su sıkıntısı çekildiğini söyledi.

Son yıllarda uluslararası gündemin en önemli maddesinin su olduğunu ifade eden Akbaş, su kaynaklarının tasarruflu bir şekilde kullanılması için genel müdürlük olarak gece gündüz çalıştıklarını aktardı. Akbaş, "2016 Temmuz'da Gediz Havzası, 2017 Haziran'da Küçük Menderes Havzası'nın yönetim planlarını tamamladık. Akarçay, Batı Akdeniz, Yeşilırmak nehir havzaları yönetim projelerini başlattık. Türkiye'deki 25 havzanın yönetim planlarını 2023 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü idaresinde yürütülen "Aras Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi"nin 2019 yılında tamamlanacağını ifade eden Akbaş, proje kapsamında taşkın riski ön değerlendirmesi yapılarak suyun yayılımı ve derinliğini gösteren "Taşkın Tehlike Haritaları" çıkarılacağını belirtti.

Toplantıda Doç. Dr. Tuğrul Yılmaz planla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.