İzmir

Türk Eximbank'ın faiz swapı işlemlerine başlaması

13:31 06 Temmuz 2018
Türk Eximbank'ın faiz swapı işlemlerine başlaması

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk Eximbank'ın faiz swapı işlemlerine başlama kararına ilişkin, "İhracatçılarımızın bu hizmetten yararlanmaları menfaatine olacaktır." ifadelerini kullandı.

Eskinazi, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'dan faiz swapı işlemi talep ettiklerini belirtti.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın daha sonra talep ettikleri faiz swapı işlemlerinin 9 Temmuz'da başlayacağını açıkladığını bildiren Eskinazi, şunları kaydetti:

"Türk Eximbank'ın aldığı hızlı aksiyon nedeniyle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a teşekkür ediyoruz. Türk Eximbank, faiz swapı işlemlerini rekabetçi fiyatlarla yapacaktır. Faiz swapı işlemlerinden teminat haricinde hiçbir komisyon ve masraf talep edilmeyecek. Özellikle avro cinsinden faiz oranları düşük seviyelerde. Bu seviyelerden uzun vadeli değişken faizli borçlarını sabit faize dönüştürmeyi düşünen ihracatçılar açısından konjonktür son derece uygun. İhracatçılarımızın bu hizmetten yararlanmaları menfaatine olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.