İzmir

Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulması

17:12 09 Temmuz 2018
Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulması

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulmasına ilişkin, "İşgalci siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bina, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde Türk vatandaşlarının Kudüs'e yaptığı her ziyarette gözaltı olayları yaşanmasının rutin haline dönüştüğünü belirtti.

Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın da Kudüs'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından 11 Haziran'dan beri gözaltında olduğunu hatırlatan Bina, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan'ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyetimizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz. Kudüs, salt Müslümanların davası değildir. Kudüs, insanlığın, küresel emperyalizmin en kristalize edilmiş biçimi olan siyonizme ve onun temsil ettiği küresel zorbalığa karşı verdiği mücadelenin sembolüdür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.