İzmir

İTB'de zeytinyağı tadım odası açıldı

15:22 10 Temmuz 2018
İTB'de zeytinyağı tadım odası açıldı

İzmir Ticaret Borsası'nda zeytinyağı tadım odası açıldı.

Tadım odasının açılışında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, zeytinyağının öneminden bahsetti.

Açılışı gerçekleşen odanın sektöre olumlu katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Kestelli, odayı açmak için 3 yıl boyunca çalıştıklarını aktardı.

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü tarafından tadım yapılacak kişilere eğitim verildiğini belirten Kestelli, şöyle konuştu:

"Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanları, panel grubuna toplam 75 saatlik temel eğitim verdi. Eğitimlerde panelistlere zeytin yetiştiriciliği, yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları hakkında bilgilendirme yapıldı. Duyusal analize giriş, natürel zeytinyağının duyusal özelliklerini tanımlamakta kullanılan terimler, zeytinyağında pozitif ve negatif özellikler konuları anlatıldı. Bugün sertifikalarına kavuşacak panelistlerimiz, 2017 yılında da dünyaca ünlü bir İspanyol uzmandan, beş günlük ileri düzey tadım eğitimi aldı. Bu spesifik eğitim aracılığıyla da panelistlerin genel teorik bilgilerinin yanı sıra eşik değerleri belirlendi."

Kestelli, tadım odasıyla Türk zeytin ve zeytinyağının kalitesini maksimum seviyeye çıkarmanın ve üründe istikrarı yakalamanın amaçlandığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.