İzmir

Çocuk istismarına karşı önlemler

13:50 12 Temmuz 2018
Çocuk istismarına karşı önlemler

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlke Erol, "Çocuğa yönelik şiddet 3-5 münferit olaydan ibaret olarak ele alınmadan tüm istismar hallerinin bir bütün olduğu bilinciyle hareket edilmelidir." dedi.

Erol, Baro Başkanvekili Mustafa Çetin, eski başkan Aydın Özcan ve merkez üyeleriyle çocuklara yönelik cinsel suçlara karşı yapılması gereken düzenlemelerle ilgili İzmir Adliyesi baro biriminde basın toplantısı düzenledi.

Son dönemlerde cinsel istismar vakalarının arttığına dikkat çeken Erol, çözümün idam veya hadım olmadığını savundu.

Erol, toplumsal değer yargılarını koruyucu yöntemler belirlenmesi gerektiğini ifade ederek konunun sosyal medyada esasından uzak ve tepkisel olarak tartışıldığını belirtti.

Çocuklar üzerinden yaşanan korkuların toplumsal ayrışmadan uzak, siyasetler üstü benimsenmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğini dile getiren Erol, şunları kaydetti:

"Çocuk istismarı, idam ve hadım tartışmalarıyla, adeta çözümsüzlük üreterek tartışılmamalıdır. İdam veya hadım çözüm değildir. Çözüm, zihniyetin değişmesidir. Zihniyet değişmedikçe, toplum bu konularla eğitilmedikçe idam, işlenen suçları azaltmayacağı gibi hak, hukuk ve adalet gibi kavramları gölgede bırakacaktır. Çocuğa Yönelik Şiddeti Önleme Ulusal Eylem Planı'nın çıkması ve hızlıca uygulanması, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütülmesi gerekmektedir. Üniversitelerde akademik çalışmalar yürütülmeli, saha çalışmaları yapılmalıdır. Eril ve cinsiyetçi söylemler ortadan kaldırılmalı, kız ile erkeğin birlikte eğitim alması sağlanmalıdır. Hukuki düzenlemelere gidilip çocukların cinsel obje olarak görülmesinin önüne geçilmesi sağlanmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.