İzmir

Mobilya sektöründe usta yetiştirecek proje

13:43 14 Temmuz 2018
Mobilya sektöründe usta yetiştirecek proje

Kalifiye eleman bulmaktan zorlanan mobilya sektörü, hayata geçireceği imece usulü fon oluşturup meslek liselerinin mobilya bölümü öğrencilerine 3 yıl süreyle burs vererek, sektörün kalifiye eleman eksiğini gidermeyi hedefliyor.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ihracatında önemli payı olan mobilya sektörü, ihtiyacı olan kalifiye elemanı yetiştirmek için proje başlatacak.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, meslek liselerinin mobilya ile ilgili bölümlerinin kontenjanlarının yüzde 60 civarında boş kaldığına işaret ederek, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin de işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eğitim görmediklerini gözlemlediklerini kaydetti.

- "Ortak fondan lise öğrencilerine burs verilecek"

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Özge Ertuğrul Parlas'ın başkanlığında bir komite oluşturduklarını belirten Yağcı, "Koç Holding’in Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi'ni inceledik. Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile temas kurduk. Mobilyacı üyelerimizin katılacağı bir burs fonu oluşturulacak. Meslek liselerinin mobilya bölümlerini tercih eden öğrencilere bu fondan aylık 300 lira burs verilmesi planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Yağcı, bu sayede mobilya sektörünün kalifiye eleman kaynağı açığının kapanacağına inandıklarını ifade ederek, bu projenin koordinasyonunda ve burs toplama sürecinde mobilya sektörü sivil toplum kuruluşlarının etkin rol üstleneceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.