İzmir

İzmir'de polis memurunun şehit edilmesine ilişkin dava

12:19 18 Temmuz 2018
İzmir'de polis memurunun şehit edilmesine ilişkin dava

İzmir'in Bornova ilçesinde kimlik kontrolü sırasında asker kaçağı olduğu anlaşıldığı için bıçaklı saldırıda bulunduğu polis memuru Mehmet Çelik'i şehit ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanık, hakkında açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Serhat Ceyhan (21), müşteki polis memuru Osman Çoban ve taraf avukatları katıldı.

Tanık E.D, olay günü sabaha karşı lavaboya gitmek için uykudan uyandığı sırada 2 el silah sesi duyduğunu, pencereye yaklaşıp perdeyi araladığında iki kişinin boğuştuğunu gördüğünü, bir polis memurunun alttaki kişiye kelepçe takmaya çalıştığını, ikisinin de yorgun olduğunu gözlemlediğini dile getirdi.

E.D, kendilerinin haber etmesiyle olay yerine polis ekipleri ve ambulansın geldiğini, karanlık olduğundan yerde yaralı olan polis memurunu, bir kişinin cep telefonun ışığı sayesinde gördüğünü kaydederek, yaralı polisin kanlar içinde olduğunu anlattı.

Tanık S.D, evinde televizyon izlediği sırada bazı sesler ve silah sesi duyduğunu, yerde boğuşan bir polis memurunun alttaki şahsa kelepçe taktığını sonra ise telsizle anons yaptığını belirtti.

O polis memurunun, kendisine "155'i arayın" demesinin ardından polis ve ambulansa haber verdiğini söyleyen S.D, olay yerine gelen bir polisin, "İnşallah ölmez" diye dua ettiğini, yaralı polis memurunun yarasını kapatmak için bez parçalarını güvenlik görevlilerine vermesinin ardından polisin vefat ettiğini beyan etti.

Sanık avukatı Ali Naci Erdem, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini iddia ederek, "Biz bu suçu işlemedik. Müvekkilim fiziki olarak güçsüzdür. Atletik vücutlu polis memurunu öldürmesi mümkün değildir. Bu suçu işlemedik. Bu olay filmlere konu olacak bir olaydır. Hadisenin altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ceyhan'ın tutukluluk halinin devamına, ayrıca iddia makamına esasa ilişkin mütalaa için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Bornova ilçesinde 6 Mart'ta Kemalpaşa Mahallesi 7055. Sokak'ta yol kenarında kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, bilgilerini sorguladıkları Serhat Ceyhan'ın asker kaçağı olduğunu belirlemiş, bu sırada şüpheli, görevli polis memurları Mehmet Çelik (47) ve Osman Çoban'a bıçakla saldırmıştı. Çelik, olay yerinde şehit olmuş, yaralanan polis memuru Çoban, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.

Ceyhan hakkında "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme" ve "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.