İzmir

Yere döşeli "Kelime-i Tevhid" taşının koruma altına alınması

10:27 03 Ağustos 2018
Yere döşeli "Kelime-i Tevhid" taşının koruma altına alınması

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, "Selçuk'ta iş yerinin zemininde yer alan ve üzerine basıldığı için yerinden sökülerek Efes Müzesine kaldırılan Kelime-i Tevhid yazılı taş, kadın kolları il yönetiminden bir arkadaşımızın dikkati sayesinde turistlerin sosyal medya paylaşımlarından fark edildi."

Başkan Büyükdağ, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel mirasa karşı duyarlı olduklarını ve bu değerlerin korunması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Selçuk ilçesi Şirince Mahallesi'nde bir iş yerinin girişinde yere döşenmiş üzerinde "Kelime-i Tevhid" yazısı bulunan taşın, Efes Müzesine taşınmasının AK Parti Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Sezen Altıner'in dikkati sayesinde gerçekleştiğini bildiren Büyükdağ, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Büyükdağ, şöyle konuştu:

"Çevre Şehircilik ve Kültürden sorumlu il başkan yardımcımız Sezen Altıner'in turistler tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta iş yerinin zemininde döşeli tarihi taş üzerindeki Kelime-i Tevhid yazısına basıldığını görmesi üzerine durumu Selçuk Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı'ya ilettik. Süreci yakından takip eden arkadaşlarımız Selçuk'a gitti. Taşın ivedilikle yerinden sökülerek koruma altına alınmasını sağlayan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Selçuk Efes Müze Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz. Tarihi değerlerimize ve kültürel mirasımıza her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şirince Mahallesi'nde bir dükkan zemininde yer alan ve taban döşemesi olarak kullanılan bir mezar taşının üzerine basıldığının bildirilmesi üzerine Efes Müzesi Müdürlüğü ekiplerince mekanda incelemeler yapıldığı, Kelime-i Tevhid yazılı olduğu tespit edilen taşın, bulunduğu yerden sökülerek Efes Müzesi Laboratuvarına taşındığı belirtilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.