İzmir

Okul servis ücretlerine yönelik düzenleme

16:09 09 Eylül 2018
Okul servis ücretlerine yönelik düzenleme

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, büyükşehirler arasında en uygun okul servis taşımacılığının İzmir'de yapıldığını bildirdi.

Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretlerinin ülke genelinde tespit edildiğini, akaryakıt maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle çeşitli oranlarda fiyat artışlarının söz konusu olduğunu belirtti.

Basında yer alan haberlerde İzmir'deki fiyat artışlarına dikkat çekildiğini kaydeden Mutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Servis taşımacılığına bu yıl İstanbul'da yüzde 12, Ankara'da yüzde 13 oranında zam yapılırken İzmir'de yüzde 29 oranında fiyat artışı yapıldı. Kimsenin kafası karışmasın. Yayınlanan zam oranları doğrudur ancak buna rağmen en uygun taşımacılık İzmir'de yapılacaktır. Fiyat artış talepleri, İESOB bünyesinde çalışan ihtisas komisyonları tarafından titizlikle incelendi."

Mutlu, 0-3 kilometre arası servis taşımacılının İzmir'de yıllık bin 800 lira iken İstanbul’da 2 bin 115 lira, Ankara'da ise bin 989 lira olduğunu, 0-10 km'de ise İzmir'de 2 bin 340 lira olan fiyatların İstanbul’da 2 bin 970 lira ve Ankara'da ise 3 bin 33 lira olduğunu da belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.