İzmir

İzmir'de suya yüzde 17 indirim talebi

20:06 12 Eylül 2018
İzmir'de suya yüzde 17 indirim talebi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, ülke genelinde bazı büyükşehir belediyelerinin suda indirim yaptığını belirtirken, "İzmir'de de su bedelleriyle ilgili yasaya uygun olarak en az yüzde 15 ya da 17 indirilmesini talep ediyoruz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı ikinci olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında, belediye meclis salonunda yapıldı.

Aydoğan, toplantının açılış konuşmasına 12 Eylül askeri darbesini kınayarak başladı.

Askeri darbelerde hukukun olmadığını belirten Aydoğan, "Bu ulus bu millet bir daha böyle olaylar görmesin, yaşamayan bilmez. Hukuksuzluğun ne demek olduğunu başına gelince bilirsin. Ben o gece yüzde 50'nin üzeninde oy almış bir belediye başkanıydım. İsterse idama bile götürürdü. Zor tarafı gidecek yerim yoktu. Şimdi bir şey olsa mahkemeye giderim. Bugün gitmiyor mu? O hiç bir yere gidememek var ya? Hiç bir günahın yok ama hiç bir yere gidemiyorsun. Adam sana zarf veriyor, hala o zarfı saklıyorum. Allah bir daha askeri darbeler, totaliter rejimler göstermesin." diye konuştu.

Kökoğuz da 12 Eylül 1980 askeri darbesinde binlerce kişi gözaltına alındığını, 50 kişinin idam edildiğini anımsatarak, ülkemizin bir daha böyle kara bir gün yaşamamasını temenni etti.

- İzmir'de suya indirim önerisi

Toplantının dilek ve temenniler kısımında, İzmir'deki su fiyatlarında indirime gidilmesini talep eden Kökoğuz, şunları kaydetti:

"Su bedelleriyle ilgili yasaya uygun olarak ülkemizde bazı büyükşehir belediyeleri su faturalarında yüzde 17 indirim yapmıştır. İzmir'de de su bedelleriyle ilgili yasaya uygun olarak en az yüzde 15 ya da 17 indirilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kökoğuz'un teklifinin iyi niyetli olduğunu belirten Aydoğan, "Bunlar siyaseti ilgilendiren şeyler. Böyle bir düşünceniz varsa meclise getirip sunarız." ifadesini kullandı.

- "Seçim yaklaşıyor, ensenizdeyiz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daha önceki seçim vaatlerini yerine getirmediğini öne süren Kökoğuz, "Seçim yaklaşıyor. Bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Ensenizdeyiz." diye konuştu.

Kent genelinde etkili olan kokunun ne zaman biteceğini soran Kökoğuz'un sorusuna Aydoğan yanıt vermedi.

Kökoğuz, eğitim ve öğretim döneminin başlayacağı pazartesi günü öğrencilere ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.