İzmir

Vatandaş isyan etti! Kötü koku nedeniyle...

13:32 18 Eylül 2018 1 Yorum Var
Vatandaş isyan etti! Kötü koku nedeniyle...

İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Şemsiler Mahallesi'nde yaşayanlar, açık halde Küçük Menderes Nehri'ne dökülen atık suların sebep olduğu kötü koku ve pis sular nedeniyle evlerinde oturamayacak hale geldiklerini, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

İlçeye 1,5 kilometre mesafedeki mahallenin içinden geçen atık suları  arıtmak için yapılan tesisin 10 yıldır çalışmadığına işaret eden mahalleli, pis  su ve kötü koku nedeniyle hastalandıklarını, kanser vakalarının çok sık  görüldüğünü, erken yaşta ölümlerin yaşandığını iddia ediyor.

"Sorunumuz çok büyük"

Şemsiler Mahallesi Muhtarı Süleyman Şen, gazetecilere yaptığı  açıklamada, mahallenin içinden geçen ve Küçük Menderes Nehri'ne dökülen atık  suların etrafa çok kötü koku yaydığını, kötü koku ve pis su nedeniyle sürekli  hastalandıklarını söyledi.

Atık suların arıtılması için İzmir Büyükşehir Belediyesinin arıtma  tesisi yaptığını ancak bu tesisin 10 yıldır çalışmadığını dile getiren Şen, şöyle  konuştu:

"Sorunumuz çok büyük. Kiraz’ın kanalizasyonu 25 seneden beri bizim  köyün içinden akmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız ne yemeğini yiyebiliyor ne  de kahvaltısını yapabiliyor. Hastalıklar çoğaldı, kanser vakaları  çoğaldı. Tarlalarımıza gidip gelirken bu suyun içinden geçmek zorunda kalıyoruz.  Büyükşehirin arıtma tesisleri eski model olduğu için çalışmıyor. Bu arıtma  tesisinin bir an önce yenilenmesi gerekli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz  Kocaoğlu işlemleri başlatıyor ama bugüne kadar hiç bir sonuç yok. Arıtma tesisi  10 yıldan beri çalışmıyor."

Muhtar Şen, atık suların sebep olduğu kirlilik nedeniyle vatandaşların  çeşitli hastalıklara yakalandığını ifade ederek "25 yıldır da bu kokuyu  çekiyoruz. Kanser hastalığı çoğaldı. Kanser hastası çok köyümüzde, enfeksiyon  hastası çoğaldı. Yetkililere başvurduk ancak bir dönüş olmadı. Büyükşehire  başvurduk netice alamadık. Köyümüz nüfus açısında eriyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • çubuklu 11 ay önce Şikayet Et
    Pisliğin içinde yaşarsınız ama yinede chp den vazgecmezsiniz. Beter olun Size müstehak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.