İzmir

DEÜ'de Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı kurulacak

16:02 19 Eylül 2018
DEÜ'de Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı kurulacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Senatosu, üniversitenin Onkoloji Enstitüsü bünyesinde Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı kurulması kararını aldı.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, son senato toplantısında üniversitenin bilimsel ve akademik gelişimine katkı sağlamasına yönelik kararlar alındığı belirtildi.

DEÜ Onkoloji Enstitüsü'nde "Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı" kurulmasının kararlaştırıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kanser alanında sonuç odaklı yeni ilaç ve yeni tıbbi cihaz geliştirmeye yönelik bilimsel çalışmalarda deneyimli bilim insanı yetiştirilerek akademi ve endüstride görev alabilecek yetkin iş gücü potansiyeline önemli bir katkı sağlanması hedeflenmiştir.

Translasyonel Onkoloji Anabilim dalımızda kanserin tanısı ve tedavisine yönelik olarak nanopartikül hedeflenmiş ilaç ve tanı yöntemleri, mikroakışkan çip 'lab-on-a-chip' tanı yöntemleri, likit biyopsi tanı yöntemleri, immunoterapi ve biyolojik temelli hedefe yönelik ilaçlar, mikro/makro robotik tıbbi cihazlar, organoid hastalık modelleri üzerine çalışmalar yapılacaktır."

Senato kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) sunulacağı, YÖK'un onayı sonrası hayata geçirileceği aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.