İzmir

İZKA Mali Destek Programı açıklandı

15:25 20 Eylül 2018
İZKA Mali Destek Programı açıklandı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarihi kent merkezinden gelen 2 proje ye mali destek verecek.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, 29 Aralık 2017 yılında yayınlanan Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı'nın sonuçları belli oldu.

Kemeraltı, Basmane, Kadifekale bölgelerini kapsayan İzmir'in Tarihi Kent Merkezi'nden gelen 2 proje de mali destek almaya hak kazandı.

İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği'nin (Kentimiz İzmir) başvuru sahibi olduğu, Konak Belediyesi ve İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği'nin ortak, TARKEM'in de iştirakçi olarak yer aldığı "Yenilikçi Öğrenme Merkezi Projesi" kapsamında Tarihi İstiklal Okulu önce restore edilecek, daha sonra Yenilikçi Öğrenme Merkezi konseptiyle çocuklara yönelik merkez olarak işlevlendirilecek. Projenin 24 ay içerisinde tamamlanarak, merkezin Eylül 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

Havra Sokağı'nda yer alan ve dünyanın en eski sinagoglarından biri olarak gösterilen "Etz Hayim Sinagogu" bu program kapsamında restore edilerek müze ve kültür merkezine dönüştürülecek.

Program kapsamında taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına, mevcut kullanımının iyileştirilmesine, bölgedeki sosyal, kültürel ve turizme ilişkin altyapıyı geliştirecek şekilde işlev kazandırılmasına yönelik projelere toplamda 14 milyon liralık kaynak sağlanması öngörülüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.